Pages

Friday, 21 September 2012

bdk tembam nk mkn ape??

haaaa...ni mesti ramai nk tahu ape aku mengidam sgt mase nandung si tembam tu kan sampai bdn dr 55kg kedebak ke 85kg..hihihi malu sekejap....aku pon xtahu nape bdn aku naik mendadak gilos..dari awal kehamilan aku morning sickness tahap maharani china dinasti zheng tu hokey over...pagi aku mesti nak minum jus oren peel fresh tu skotak..kecik okeh bkn kotak beso tu..pastu tgh ari aku juz mkn yogurt ngan kacang badam jer..kdg2 tukar ngan gajus...tuuuu jelah mknn aku selama dkt 2 bln...nasi?lansung xblh msk..dgr name pon aku dah muntah bersepai..haha..pas bln ke 2 aku kuat mkn buah oren..tahap kuat tu ialah sekali mkn buah oren 20biji sekali hadap...hehe...nikmat sgt time tu dpt mkn oren bnyk2..sbb tu kot kulit ank aku putih..tiap kali g pasar malam mesti borong oren..rezeki aku agknye asik dpt oren yg manis2 belaka..hehe rezeki ibu nandung..mase aku 2 bln nandung arissa...mase tgh teruk mual tu aku pon xtau nk mkn ape..dah mkn xkena muntah berdouble..jadi aku pon tnye lah si cenonet dlm perut aku time tu..baby nak mkn ape ni?mase tu xtau jantina so pggl baby jelah......ko tau ape yg si kenit ni nak...mcd!itu yg die nak sgt2 ari2 klu mkn mcd selera mcm org xpenah mual2..tp ari2 mkn bankrup laki aku..dalah bkn elok mkn astfood ari2..aku pon time die nak sgt2 tu aku pon pujuk la...syg..xmau la mkn mcd..xsedap lah..trusss ilang ase nk mkn..haha dgr ckp ank aku nih..hehehebangga skejap...arissa ni mase aku ngah mual2 tahap maharani ckp je nk g mkn fastfood...serta merta kau ilang segala keloyaan...hahahah...tp aku tipu je nk g mkn tu..hingat aku nk layan?hehe nasib air liur anak aku xmeleleh bagai..start aku br blh mkn nasi time aku n babanya pg pangkor cuti2 malaysia ko bygkan tgh mabuk kepayang pg main laut...hehe siap snorkeling okeh..n jungle traking bagai..mase tu perut pon xde lg..tp bdn dah start naik..motif naik xtau la aku..haaa mase kt pangkor tulah br aku blh mkn nasik sikit...jadi la..mase amik lauk nk mkn nasik tu sempat aku amik lauk ikan besar2..padehal aku bkn pemakan ikan yg tegar apetah lg time nandung2 ni..hehe sbb nye aku nmpk ade kucing liar kt tmpt mkn tu..so aku pon sempat la jatuh kan ikan tu bg kucing tu mkn...ko igt klu aku ckp kt laki aku nk amik ikan ni nk bg kucing blh..igt die nk bg...haaa laki aku tu blh thn time2 kedekut..tp time xkedekut die mmg xkedekut...ikut mood gak laki ak nih...jadi xpyh gaduh2 aku pon bg jelah senyap2...hehe anda pon blh buat begitu klu pasangan anda tibe time kedekut...kehkehkeh..haaaaaa..yg lawak nye sepanjang aku bercuti 3 ari 2 mlm kt pangkor tu aku langsung xmual pon...hamboiii ko arissa..time berjln baik lak kamu ye...hehe tp bile tibe nak balik...sampai je kt jeti nak naik feri ke lumut aku dah start mencarik minyak cap kapak dahh..haa dia buat dahh..dia buat dah!xnak blk kamu ye arissa...yg laki aku blh plk cery bery mase nak blk tu..sian aku ngan pak gemuk tu..mkn ape ntah la..nak msk bulan ke 3 aku dah blh mkn nasi tp hanye tmpt2 tertentu shj yg blh msk..nasi kt kedai mak enon blkg makmur tu ngan nasi yg laki ak msk...mase tu aku tgh gila mkn buah delima..tiap kali g giant ke g psr mlm ke mesti nk cari buah delima..dpt pulak time aku nak tu tgh musim...dalah manis x hengat..murah lak tu ..3 biji rm5 kt psr mlm..kt giant sebiju rm1.69 time tu..makin lame makin mahal..yelah nak abis musim..smpai la aku nk beranak tu harge delima dah rm5 sebijik blk... okeh nnti bersmbg yer vank ak dah msk bwh meja smbl bersenandung.....bersambung

2 comments:

  1. yuhuuu....moh le ke blog alang pulak...ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh bkn kite dah follow ke blog alang..hehe

      Delete